Vores historie
1948
August, 1948
Shunsuke Takaki, hans kone Akiko og to andre medarbejdere åbner det første bageri.
1951
December, 1951
“Takaki’s Bread” Co., Ltd. bliver etableret.
1952
November, 1952
“Bread Hall” bliver etableret i Hiroshima’s Hon-dori.
1959
September, 1959
Grundlæggeren Shunsuke Takaki besøger Europa for første gang og har sit dramatiske møde med dansk wienerbrød.
1961
Marts, 1961
Senogawa bageri (det nuværende Hiroshima bageri) bliver færdiggjort.
1962
Februar, 1962
Firmaets navn bliver ændret til TAKAKI BAKERY Co., Ltd.
1962
Oktober, 1962
De første danske wienerbrød kommer på markedet.
1967
Oktober, 1967
“Andersen” et dansk inspireret bageri og restaurant åbnes i Hiroshoma.
1970
April, 1970
Chiyoda fabrikken der producerer frosset dej, er færdiggjort i Hiroshima.
1970
Oktober, 1970
Andersen Aoyama åbner i Minami-Aoyama, Minato-ku, Tokyo, med sloganet “En bid af København er kommet til “Aoyama-Dori”.
1970
November, 1970
1972
Januar, 1972
“Den Lille Havfrue” bagerierne med friskbagt brød, starter op i Hiroshima regionen. Frachise butikker i Tokio regionen startes også op.
1972
Marts, 1972
Vi får patent på vores måde at producere frosne brød.
1981
April, 1981
H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Prins Henrik besøger Hiroshima.
1982
November, 1982
1983
November, 1983
“Andersen’s Fairy Tale Award” bliver etableret i forbindelse med vores 35 års jubilæum.
1992
Januar, 1992
2001
Oktober, 2001
AIB system til fødevare sikkerhed bliver introduceret i Hiroshima og Chiyoda fabrikkerne.
2002
April, 2002
Andersen i Hiroshima starter nyt koncept om dansk hygge: “Hyggelig Life Starting with Bread” og stenovne er installeret.
2002
September, 2002
ANDERSEN Co., Ltd. starter samarbejde med chocolatier Jean-Paul Hėvin. JEAN-PAUL HÉVIN JAPON bliver etableret, og JEAN-PAUL HÉVIN butik åbner i Shinjuku Isetan.
2003
Januar, 2003
2003
April, 2003
Et holdingselskabssystem indføres, og selskabet er reorganiseret i fem virksomheder – ANDERSEN Co., Ltd., ANDERSEN BAKERY PARTNERS Co., Ltd., TAKAKI BAKERY Co., Ltd., ANDERSEN SERVICE Co., Ltd. Andersen Institut for Brød & Liv Co., Ltd.
2003
Juni, 2003
2003
Oktober, 2003
Den første oversøiske Little Mermaid shop, LITTLE MERMAID BAKERY, åbner i Central Hong Kong.
2004
April, 2004
TAKAKI FOOD LINKS Co., Ltd., der laver pålæg og mad der passer godt til brød bliver etableret.
2004
August, 2004
2005
April, 2005
2005
Maj, 2005
Okakiama-fabrikken i Takaki Bageri bliver færdig. Fabrikken erudstyret med stenovne for at bringe europæisk håndværk til Japan.
2005
August, 2005
2005
Oktober, 2005
ANDERSEN FARM Co., Ltd. er etableret, begynder landbrug så vi kan forbedre en livstil med brødspisning.
2007
Januar, 2007
Tsukuba fabrikken, der er specialiseret i brød bagt på stenovn, er færdiggjort sammen med Tsukuba Retail Support Center.
2007
Juni, 2007
2007
August, 2007
2007
November, 2007
2008
Maj, 2008
Det første Andersen Bakeri i Danmark åbner på Østerbro i København.
2010
Februar, 2010
Brødprodukter i “Raku-raku shokupan” serien, brød der er specielt fremstillet til syge mennesker, og som de første af sin art, produceres og sælges af Takaki Bakeri Co., Ltd.
2010
Marts, 2010
En ny forretningskategori af MERMAID BAKERY PARTNERS Co., Ltd. er etableret med åbningen af den første “Danish Bar” i Utsunomiya-shi, Tochigi i det nordlige Japan.
2010
Marts, 2010
2011
Januar, 2011
Den første LITTLE MERMAID BAKERY åbner i IFC (International Finance Center) i City Super Shanghai, der ligger i Shanghai, Kina.
2011
April, 2011
2011
Oktober, 2011
Det første “Danish Heart”, en ny butik med friskbagte hjerteformede danske wienerbrød, åbnes ved siden af Andersen Lumine Yurakuchos afdeling.
2011
November, 2011
2012
Marts, 2012
2012
September, 2012
2016
Marts, 2012
2017
April, 2017
2017
Juni, 2017
ANDERSEN BAKERY EUROPE A/S etableres i Danmark.
2019
Marts, 2019
Mrs. Akiko Takaki (wife of the late Mr. Seiichi Takaki) is appointed by the Kingdom of Denmark as honorary consul in Hiroshima.
2023
Marts, 2023
ANDERSEN BAKERY EUROPE A/S åbner butik i Ørestad.
Vores filosofi
Vores filosofi er at “leve sundt”.
Vi har i mange år informeret vore kunder om sunde madvaner.
Vi har introduceret en bred vifte af sunde brød, såsom fuldkornsbrød, rugbrød etc. I Japan har vi en produktlinie uden æg eller mejeriprodukter, der hedder Sukoyaka der betyder sund, og Raku-raku linien (let) til personer der har behov for et alternativ til almindeligt brød.
Andersen Bakerys chefbager og konditormester Niclas, har deltaget på konditor landsholdet siden 2009, og er dommer for bagerlandsholdet. Alt laves ud fra egne opskrifter.