Vores historie

Den japanske bager Shunsuke Takaki kom til København i 1959, hvor han forelskede sig i dansk mentalitet og bagekunst. I 1962 begyndte han som den første i Japan at fremstille brød, kager og wienerbrød efter originale danske opskrifter. Lige siden har Andersen Bakery været tro mod dansk bagertradition, men udviklet håndværket og forfinet opskrifterne med vanlig japansk flid og øje for præcision.

1948

August, 1948

Shunsuke Takaki, hans kone Akiko og to andre medarbejdere åbner det første bageri.

1951

December, 1951

“Takaki’s Bread” Co., Ltd. bliver etableret.

1952

November, 1952

“Bread Hall” bliver etableret i Hiroshima’s Hon-dori.

1959

September, 1959

Grundlæggeren Shunsuke Takaki besøger Europa for første gang og har sit dramatiske møde med dansk wienerbrød.

1961

Marts, 1961

Senogawa bageri (det nuværende Hiroshima bageri) bliver færdiggjort.

1962

Februar, 1962

Firmaets navn bliver ændret til TAKAKI BAKERY Co., Ltd.

1962

Oktober, 1962

De første danske wienerbrød kommer på markedet.

1967

Oktober, 1967

“Andersen” et dansk inspireret bageri og restaurant åbnes i Hiroshoma.

1970

April, 1970

Chiyoda fabrikken der producerer frosset dej, er færdiggjort i Hiroshima.

1970

Oktober, 1970

Andersen Aoyama åbner i Minami-Aoyama, Minato-ku, Tokyo, med sloganet “En bid af København er kommet til “Aoyama-Dori”.

1970

November, 1970

Okayama fabrikken bliver færdiggjort i Kamogata-cho, Asaguchi-gun og vores bake-off franchise starter.

1972

Januar, 1972

“Den Lille Havfrue” bagerierne med friskbagt brød, starter op i Hiroshima regionen. Frachise butikker i Tokio regionen startes også op.

1972

Marts, 1972

Vi får patent på vores måde at producere frosne brød.

1981

April, 1981

H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Prins Henrik besøger Hiroshima.

1982

November, 1982

ANDERSEN Co., Ltd. bliver etableret.

1983

November, 1983

“Andersen’s Fairy Tale Award” bliver etableret i forbindelse med vores 35 års jubilæum.

1992

Januar, 1992

Central fabrikken i Diamond Foods i America er færdig.

2001

Oktober, 2001

AIB system til fødevare sikkerhed bliver introduceret i Hiroshima og Chiyoda fabrikkerne.

2002

April, 2002

Andersen i Hiroshima starter nyt koncept om dansk hygge: “Hyggelig Life Starting with Bread” og stenovne er installeret.

2002

September, 2002

ANDERSEN Co., Ltd. starter samarbejde med chocolatier Jean-Paul Hėvin. JEAN-PAUL HÉVIN JAPON bliver etableret, og JEAN-PAUL HÉVIN butik åbner i Shinjuku Isetan.

2003

Januar, 2003

ANDERSEN Co., Ltd. starter samarbejde med chocolatier Jean-Paul Hėvin. JEAN-PAUL HÉVIN JAPON bliver etableret, og JEAN-PAUL HÉVIN butik åbner i Shinjuku Isetan.

2003

April, 2003

Et holdingselskabssystem indføres, og selskabet er reorganiseret i fem virksomheder – ANDERSEN Co., Ltd., ANDERSEN BAKERY PARTNERS Co., Ltd., TAKAKI BAKERY Co., Ltd., ANDERSEN SERVICE Co., Ltd. Andersen Institut for Brød & Liv Co., Ltd.

2003

Juni, 2003

For første gang i Japans bageri historie finder AIB-revisioner sted i nogle afdelinger af Andersen, Lille Havfrue og Cafe Danmark.

2003

Oktober, 2003

Den første oversøiske Little Mermaid shop, LITTLE MERMAID BAKERY, åbner i Central Hong Kong.

2004

April, 2004

TAKAKI FOOD LINKS Co., Ltd., der laver pålæg og mad der passer godt til brød bliver etableret.

2004

August, 2004

Andersen Geihoku gård er etableret, og de første lærlinge begynder deres toårige læretid i Andersen Geihoku på gårdens Shunsuke Takaki bager skole.

2005

April, 2005

TAKAKI LOGISTICS SERVICE Co., Ltd. er etableret og tager sig af distributionen til Andersen-koncernen.

2005

Maj, 2005

Okakiama-fabrikken i Takaki Bageri bliver færdig. Fabrikken erudstyret med stenovne for at bringe europæisk håndværk til Japan.

2005

August, 2005

TAKAKI RETAIL OPERATION Co, Ltd er etableret, de forvalter franchise bagerierne og caféerne.

2005

Oktober, 2005

ANDERSEN FARM Co., Ltd. er etableret, begynder landbrug så vi kan forbedre en livstil med brødspisning.

2007

Januar, 2007

Tsukuba fabrikken, der er specialiseret i brød bagt på stenovn, er færdiggjort sammen med Tsukuba Retail Support Center.

2007

Juni, 2007

Andersen Shinjuku i Isetan og Takaki Bakery Tsukuba fabrikken bliver JAS økologisk certificeret.

2007

August, 2007

ANDERSEN BAKERY PARTNERS Co., Ltd.ændrer navn til MERMAID BAKERY PARTNERS Co., Ltd.

2007

November, 2007

ANDERSEN DANMARK A / S etablereres i Danmark som et lokalt datterselskab.

2008

Maj, 2008

Det første Andersen Bakeri i Danmark åbner på Østerbro i København.

2010

Februar, 2010

Brødprodukter i “Raku-raku shokupan” serien, brød der er specielt fremstillet til syge mennesker, og som de første af sin art, produceres og sælges af Takaki Bakeri Co., Ltd.

2010

Marts, 2010

En ny forretningskategori af MERMAID BAKERY PARTNERS Co., Ltd. er etableret med åbningen af den første “Danish Bar” i Utsunomiya-shi, Tochigi i det nordlige Japan.

2010

Marts, 2010

En ny forretningskategori af MERMAID BAKERY PARTNERS Co., Ltd. er etableret med åbningen af den første “Danish Bar” i Utsunomiya-shi, Tochigi i det nordlige Japan.

2011

Januar, 2011

Den første LITTLE MERMAID BAKERY åbner i IFC (International Finance Center) i City Super Shanghai, der ligger i Shanghai, Kina.

2011

April, 2011

Andersen-koncernen omorganiseres i seks virksomheder for yderligereat kunne forbedre varemærket. TAKAKI FOOD SERVICE PATRNERS Co., Ltd. er etableret til overordnet styring af brød, konfekture og restaurant produkter..

2011

Oktober, 2011

Det første “Danish Heart”, en ny butik med friskbagte hjerteformede danske wienerbrød, åbnes ved siden af Andersen Lumine Yurakuchos afdeling.

2011

November, 2011

Datterselskabet “TAKAKI BAKERY HONG KONG Ltd” etableret i Hong Kong.

2012

Marts, 2012

MERMAID BAKERY PARTNERS HONG KONG Ltd., et joint venture med City Super, er etableret i Hong Kong.

2012

September, 2012

Med ISO-22000 certificeringen af Takaki Bakery i Hiroshima, modtager alle de fem største Takaki Bageri fabrikker ISO-22000 certificering.

2016

Marts, 2012

Etablering af Pt. Takaki Indoroti Prima i Indonesien.

2017

April, 2017

Konsolidering af Takaki Health Care Foods, Takaki Food Links og Andersen Farm under paraply Takaki Bakery Co., Ltd.

2017

Juni, 2017

ANDERSEN BAKERY EUROPE A/S etableres i Danmark.

2019

Marts, 2019

Mrs. Akiko Takaki (wife of the late Mr. Seiichi Takaki) is appointed by the Kingdom of Denmark as honorary consul in Hiroshima.

2023

Marts, 2023

ANDERSEN BAKERY EUROPE A/S åbner butik i Ørestad.

Vores filosofi

Vores filosofi er at “leve sundt”.

Vi har i mange år informeret vore kunder om sunde madvaner.
Vi har introduceret en bred vifte af sunde brød, såsom fuldkornsbrød, rugbrød etc. I Japan har vi en produktlinie uden æg eller mejeriprodukter, der hedder Sukoyaka der betyder sund, og Raku-raku linien (let) til personer der har behov for et alternativ til almindeligt brød.

Andersen Bakerys chefbager og konditormester Niclas, har deltaget på konditor landsholdet siden 2009, og er dommer for bagerlandsholdet. Alt laves ud fra egne opskrifter.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.